Presentkort på spelvaluta

Du kanske undrar om det går att köpa presentkort på så kallad ”spelvaluta”? Det som används som betalmedel i spel för olika typer av tillägg, kläder, avatarer, hästar, banor eller vad det kan tänkas vara. Svaret är att det går; i vissa fall. Här ska vi försöka reda ut hur du lättast uppfyller barnets önskningar!

Presentkort i Star Stable / Star coins?

Star Stable Online är omåttligt populärt i en viss del av den yngre generationen, främst hästintresserade tjejer såklart. Kanske står då Star Coins längst upp på önskelistan? Star Coins används i spelet för att köpa nya hästar och nya kläder och tillbehör. Förutom Star Coins behöver man vara ”Star Rider” för att få komma vidare i spelet över en viss nivå. Det går att köpa medlemskap för detta på 1 eller 3 månader alternativt en engångsbetalning som gör att du blir Star Rider för evigt. När man är Star Rider får man 100 star coins per vecka. Men när den där nya hästen dyker upp, så räcker det inte långt; om man inte har sparat länge. Det går på StarStables hemsida att köpa presentkort på 500 star coins ($14.99) upp till 5000 star coins ($59.99). Det går även att köpa presentkort på 1 månad, 3 månader eller ”evig” Star Rider.

Det är inte direkt billigt att ”leva lajf” i Star Stable Online.

Presentkort på V-bucks / Fortnite

V-bucks har du kanske hört talas om? Det är valutan som används i det enormt populära Fortnite. V-bucks används till att köpa nya karaktärer (skins), utrustning till denna och även ”danser”. Det spenderas ofantligt stora mängder V-bucks och det tillkommer veckovis (minst) nya skins, danser och tillbehör. Detta är givetvis inte något som _behövs_ för att spela spelet, men som många tycker är roligt och som gör att ens spelare känns mer unik.

Enklaste sättet att ge bort V-bucks är att köpa ett presentkort till den spelkonsol som spelaren använder när det gäller Xbox, Playstation eller Nintendo. När presentkortet är inlöst till konsolets konto så kan den krediten användas till köp i spelet, mycket smidigt. Är det PC som gäller så blir det till att leta upp någon förmedlare som säljer just V-bucks-presentkort.

Presentkort på Apex Coins / Apex Legends

Apex Legends blev mycket snabbt populärt och valutan i spelet; Apex Coins fungerar på liknande sätt som V-bucks i Fortnite. Precis som med Fortnite så rekommenderar vi att köpa ett konsol-specifikt presentkort, där det värdet sedan kan användas till att köpa Apex Coins i spelet. Det går även att köpa specifika presentkort via vissa förmedlare om det är Apex Coins till PC som gäller.

Presentkort på Minecoins / Minecraft

Ett av världens mest sålda spel; Minecraft använder sig av något som kallas Minecoins. Det går att köpa presentkort på Minecoins på 1720 eller 3500 coins (kostar 99kr eller 199kr) till PC och Xbox. Det går även att köpa Minecoins från krediter på respektive konsol. Det går alltså bra att köpa ett presentkort till Playstation, Nintendo eller Xbox och sedan köpa Minecoins för de pengarna också.

Vill du köpa Minecoins till Playstation gör du bäst i att köpa ett Playstation-presentkort istället och låta mottagaren själv köpa Minecoins (om hen vill) för de pengarna hen löser in på sin konsol.

Vad kan man använda Minecoins till?

Minecoins används till att köpa ”skins”, texturpack (ändrar utseendet på spelet), kartor och andra tillägg. Du spenderar dina Minecoins i Minecraft Marketplace som du hittar i spelet.

Presentkort på GTA V Shark Cards

Grand Theft Auto 5 Online är oerhört populärt och självklart har de också en onlinevaluta. Det går att köpa presentkort på så kallade Shark Cards vilket är ett ”låtsas-kreditkort” laddat med en viss summa dollar som går att använda i spelet. Det finns olika värde på dessa enligt följande:

  • Bull Shark Card GTA Online – $500 000
  • Great White Shard Card GTA Online – $1 250 000
  • Whale Shark Card GTA Online – $3 500 000
  • Megalodon Shark Card GTA Online – $8 000 000

Dessa kan du köpa till Xbox One här (från cirka 70kr).

Vill du ge bort GTA5-pengar till en annan konsol är det enklast att köpa ett presentkort till respektive konsol och låta användaren köpa GTA5-valuta för den krediten.

Presentkort på Robux / Roblox

Roblox är uppbyggt av en mängd olika spel som de flesta är skapade av användarna. De flesta ära gratis att spela, ett fåtal kostar lite Robux; spelets in-game-valuta för att spela. Det som man brukar kunna köpa i spelen för Robux är olika former av tillägg som kläder, accessoarer eller låsa upp olika saker i spelen.

Kan man köpa presentkort på Robux?

Det går att köpa presentkort på Robux, men bara till Xbox. Då kan man köpa 4500 Robux för 599kr. Men tänk på att det endast går att lösa in på Xbox!

Det enklaste är annars att köpa ett digitalt Roblox-presentkort som är värd en summa i kronor. När denna är inlöst kan man sedan köpa Robux för dessa pengar. Dessa presentkort finns i valörerna 150kr eller 250 kronor. Det går även att köpa presentkort till respektive spelkonsol och den krediten man löser in kan sedan användas till att köpa Robux i Roblox.

Hur mycket kostar 400 Robux i kronor?

400 Robux kostar i dagsläget 65 svenska kronor, cirka 16 öre per Robux.

Hur mycket kostar 800 Robux i kronor?

800 Robux kostar i dagsläget 129 svenska kronor vilket blir cirka 16 öre per Robux.

Här har vi sammanställt priserna för Robux just nu (april 2024)

Antal RobuxPris i kronorPris per Robux
40065 kr16,25 öre
800129 kr16,13 öre
1 700269 kr15,8 öre
4 500695 kr15,4 öre
10 0001 395 kr14 öre
22 5002 595 kr11,5 öre

Som du kan se i tabellen är rabatten inte så värst stor om man köper många Robux i ett bräde.

To top