Hur länge är ett presentkort giltigt?

Giltigheten på ett presentkort varierar och det finns ingen lag som reglerar den förutom om företaget som säljer presentkortet inte anger något; i så fall är det 10 år.

Men det är alltså upp till företaget som säljer presentkortet att ange giltighetstid, det vanligaste är 1 eller 2 år, men det finns också flera som säljer presentkort med en giltighetstid på 10 år. Det är upp till butiken att informera vad som gäller med giltighetstiden vid köpet, det kan också i många fall stå på presentkortet i de fall det är ett presentkort i fysisk form.

Använd ditt presentkort i tid!

Det är viktigt att du använder ditt presentkort innan giltighetstiden går ut, när tiden passerat är tyvärr presentkortet ogiltigt som betalmedel.

Det finns också andra tillfällen då presentkortet kan förlora sin giltighet, det är om företaget går i konkurs eller om företaget byter ägare.

Kan jag ångra mitt presentkortköp?

Om du handlar på distans, till exempel via nätet så gäller distansköplagen vilket ger dig 14 dagars ångerrätt. Då ska då inom 14 dagar efter köpet kontakta butiken eller företaget och säga att du ångrar ditt köp och vill ha pengarna tillbaka.

Om du har köpt ett presentkort i en butik gäller aldrig tvingad ångerrätt, men många butiker erbjuder öppet köp eller bytesrätt, men det finns ingen lag som tvingar dem till detta – det varierar från butik till butik.

To top